Veel mannen beseffen niet altijd hoe en met welke frequentie een kostuum gedragen dient te worden. Uiteraard verschilt dit enorm per klant, branche en functie. Persoonlijk advies is hier daarom op zijn plaats. Echter een handige vuistregel is toch wel de "+1 regel".

Dit houdt in dat je minstens 1 (meer is altijd beter) extra pak bezit ten opzichte van het aantal draag/werkdagen. Een 5-daagse werkweek zorgt daarmee dat je minstens 6 pakken nodig hebt (of op z'n minst 6 pantalons). Zo heeft er altijd een kostuum een week rust.

Ook is het verstandig om een pak, hoe fijn ook, niet 2 dagen achter elkaar te dragen. Wol (een eiwit) wil namelijk graag weer herstellen. Hang een (maat)pak daarom eens lekker buiten (maar nooit in de zon!) om te luchten of tijdens het douchen in de badkamer. De stoom die vrijkomt herstelt pakken enorm na een dag dragen.

Het klinkt onlogisch, echter de "+1 regel" is op langere termijn ook veel gunstiger voor de portemonnee. Het is vaak alleen een kwestie van de startinvestering passeren en dan de aantallen bijhouden. De rest van je carrière. Elke keer een 2e pantalon bij je maatpak bestellen is natuurlijk een financieel interessante optie.